Mire jó az izlandi zuzmó?

Az izlandi zuzmó lehetséges egészségvédő hatásai

Az izlandi zuzmó (Cetraria islandica) egy északi területeken őshonos növényfaj, melyet a néphagyomány megfigyelései alapján különféle egészségügyi problémák kezelésére használnak.

A növény alkotóelemei között számos bioaktív vegyület található, legfőbb hatóanyagai többek között a poliszacharidok, a szaponinok, az illóolajok, a kvercetin, a kálium és a C-vitamin, továbbá a fumarsav.

A poliszacharidok immunstimuláló hatással rendelkeznek és elősegítik a szervezet természetes védekező rendszerének működését. A szaponinok nyálkahártyát bevonó hatással rendelkeznek, és elősegítik a köhögés és torokfájás enyhítését. Az izlandi zuzmóban található illóolajok antimikrobiális hatásúak, és elősegítik a fertőzések elleni küzdelmet. A kvercetin antioxidáns hatással rendelkezik, és elősegíti az immunrendszer egészségét. 

Az izlandi zuzmó magas káliumtartalma segíthet a vérnyomás szabályozásában és az idegrendszer megfelelő működésében. A C-vitamin hozzájárulhat az immunerősítéshez és segíthet a sejtek megfelelő működésében. Az izlandi zuzmóban található fumarsav gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és elősegíti a gyomor-bél traktus egészségének megőrzését.

Izlandi zuzmó

Miben nyújthat segítséget?

Az izlandi zuzmót általában az alábbi egészségügyi problémák kezelésére használják:

1. Köhögés és torokfájás: Az izlandi zuzmóban található szaponinok és nyálkahártyát bevonó hatóanyagok miatt hatékony lehet a köhögés és torokfájás enyhítésére.
2. Emésztési problémák: Az izlandi zuzmóban található savak és rostok elősegíthetik az emésztést, és enyhíthetik az emésztési problémákat, például a puffadást és a hasmenést.
3. Immunrendszer erősítése: Az izlandi zuzmóban található poliszacharidok stimulálhatják az immunrendszert, és elősegíthetik a fertőzések elleni küzdelmet.
4. Gyulladásos bélbetegségek:Az izlandi zuzmóban található kumarinok és poliszacharidok gyulladáscsökkentő hatással bírnak, és enyhíthetik a gyulladásos bélbetegségek, például a colitis ulcerosa tüneteit.
5. A légzőrendszer megbetegedései: Az izlandi zuzmóban található nyálkahártyát bevonó hatóanyagok elősegíthetik a légzőrendszerben található nyálkahártyák felszabadulását, és enyhíthetik a tüdőgyulladás, az asztma és az allergiás reakciók tüneteit.

Izlandi zuzmó szirup

Az izlandi zuzmó kivonat toroknyugtató hatásal bír, támogathatja a légutak egészségét és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védekezőképességét.

A zuzmó kivonatából készült szirupot általában a köhögéses, torokfájásos tünetek jelentkezésekor szokták használni. Az adagolásnál mindenképp vegyük figyelembe a gyártó utasítását.

A bioboltok polcain az izlandi zuzmó termékek között izlandi zuzmó cukorkát is találhatunk.

Fontos megjegyezni, hogy az izlandi zuzmó szirup nem helyettesíti az orvosi diagnózist és az orvos által felírt gyógyszert, kezelést. 

Írásunk nem minősül szakszerű egészségügyi tájékoztatásnak. 

Egészséges termékek itt
Újdonság

BioCo B6-vitamin 20 mgMEGAPACK 90db

BioCo B6-vitamin 20 mg MEGAPACK 90db

Kis méretű tabletta, színezékmentes, nyeléskönnyítő bevonattal, mely elfedi a B6-vitamin keserű ízét

Ár: 1590 Ft
Megnézem

BioCo Szerves magnézium+ B6 Megapack tabletta 90db

BioCo Szerves magnézium + B6 Megapack tabletta 90db

A készítmény kifejezetten szerves kötésű magnéziumot tartalmaz (magnézium-citrát formában), mely jó hasznosulással rendelkezik.

Ár: 3690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!