Mire jó a fokhagyma?

A fokhagyma legfontosabb egészségvédő hatásai

A fokhagyma A-, B-, C- és E-vitaminokban gazdag, népszerű fűszer- és gyógynövény. Jótékony, egészségvédő tulajdonságait évszázadok óta számon tartja a néphagyomány, eleink előszeretettel alkalmazták gyógyászati célokra. Lássuk, milyen egészségvédő hatásokkal rendelkezik!

1. Természetes gyulladáscsökkentő: A fokhagymában található gyulladáscsökkentő vegyületek segíthetnek csökkenteni a szervezetben lévő gyulladásokat, melyek sok betegség alapját képezhetik.

2. Baktérium- és gombaölő hatás: Értékes hatóanyagainak köszönhető természetes antibakteriális és gombaölő hatással bír. Segítségünkre lehet különböző baktériumok, például a Staphylococcus aureus, a Salmonella és az E. coli elleni harcban. Baktérium- és gombaellenes hatását legintenzívebben a szájüregben, a garatban és a bélrendszerben fejti ki. Fogyasztásával elősegíthetjük a légutaink egészségének megőrzését.

3. Támogathatja a szívet: A fokhagyma előnyösen befolyásolhatja a vérlipid- (vérzsír), a koleszterin-, valamint a homocisztein szintet, ezáltal támogatva a szív- és érrendszer egészséges működését, s hozzájárulva a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

4. Immunrendszer erősítése: Színes tápanyag-tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással bír, ezáltal a fokhagyma segíthet az immunrendszer megerősítésében, s a betegségek megelőzésében.

Fokhagyma

A fokhagyma legfontosabb hatóanyagai

Alliin: A fokhagyma fő hatóanyaga. A fokhagyma elfogyasztásakor az alliinból allil-cisztein lesz, majd allicinré alakul. Az allicin antioxidáns hatású és segíthet megvédeni a szervezetet a káros oxidatív stressztől.

Ajoén: Az alliin-hez hasonlóan szintén a fokhagyma nagyon fontos hatóanyaga, antibakteriális és immunerősítő hatásokkal rendelkezik. Az ajoén adja a fokhagyma jellegzetes illatát.

Poliszulfidok: Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású vegyületek.

Vitaminok és ásványi anyagok: A fokhagyma A-, B-, C- és E-vitaminokat, mangánt, szelént és más fontos tápanyagokat tartalmaz.

Flavonoidok: A fokhagyma tartalmaz flavonoidokat is, amelyek antioxidáns hatásúak és segíthetnek csökkenteni az általános gyulladást a szervezetben.

Az említett hatóanyagok együttesen felelősek a fokhagyma egészségvédő tulajdonságaiért.

Hogyan fogyasszam? 

A fokhagymát sokféleképpen lehet fogyasztani - nyersen, főzve vagy pirítva számos recept fontos alkotóelemeként találhatjuk meg. Magunkhoz vehetjük továbbá étrend-kiegészítőként is, tabletta vagy kapszula formájában. 

Fontos megjegyezni, hogy bár a fokhagyma általában biztonságos az emberek számára, nagy mennyiségű fogyasztása emésztési problémákat okozhat. Ha bármilyen egészségügyi problémád van, mindig beszélj orvosoddal, mielőtt nagy mennyiségű fokhagymát fogyasztasz. Fokhagyma étrend-kiegészítő fogyasztása előtt konzultálj kezelőorvosoddal, különösen, ha rendelkezel valamilyen betegséggel és gyógyszert szedsz.

Egészséges termékek itt
Újdonság

Vitaking Fokhagymaolajgélkapszula 90db

Vitaking Fokhagymaolaj gélkapszula 90db

Kapszulánként 15 mg allicin-tartalommal az immunerősítésért, a normál koleszterinszint fenntartásáért, az egészséges májműködésért és az erek állapotának megőrzéséért.

Ár: 1830 Ft
Megnézem

BioCo Fokhagyma GalagonyaGinkgo biloba tabletta 60db

BioCo Fokhagyma Galagonya Ginkgo biloba tabletta 60db

A fokhagyma legértékesebb hatóanyaga az allicin, ami segíthet a keringési rendszer egészséges működésében, kedvező hatása lehet a vérzsír, a vér összkoleszterin és LDL-koleszterin, valamint triglicerid szintjére.

Ár: 3090 Ft
Megnézem

Interherb NAPI1 FokhagymaExtraktum 30 db

Interherb NAPI1 Fokhagyma Extraktum 30 db

Kivonata előnyösen befolyásolja a vérlipid (vérzsír), az összkoleszterin és az LDL-koleszterin, valamint triglicerid szintet,

Ár: 1740 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!