Mire jó a Salvus víz?

A Salvus víz magas oldott ásványianyag-tartalommal rendelkező gyógyvíz, melyet a Bükk-hegység nyugati lábánál fekvő Bükkszék településen, 540 méter mélyről termelnek ki. Ásványianyag-tartalma világszinten egyedülállóvá teszi a gyógyvizek között. 

Értékes összetevők alkotják

A Salvus gyógyvíz összes oldott ásványianyag-tartalma eléri az 13.792 mg/l értéket. Értékes alkotóelemeinek köszönhetően számos egészségvédő hatással rendelkezik, használhatjuk gyomor- vagy légúti panaszok enyhítésére, fogyaszthatjuk továbbá egészségügyi problémák megelőzése céljából is.

A Salvus víz pontos besorolását tekintve az alkáli-hidrogén-karbonátos, valamint brómos-jodidos gyógyvizek közé tartozik. Anion-összetevői közül legnagyobb mennyiségben hidrogén-karbonátot tartalmaz, ezen kívül nátrium, lítium, klorid, bromid, jodid és fluorid is alkotják.

Számos pozitív egészségvédő hatással bír

1.A Salvus víz gyakori alkalmazási területe a gyomorpanaszok kezelése: a gyógyvíz hatékony segítséget nyújthat gyomorégés, hányinger, puffadás, émelygés, teltségérzet, valamint tompa gyomortáji nyomás esetén. 

2. Savtúltengéssel járó gyomorproblémák - gyomorhurut, gyomorfekély - esetén az étkezés előtt 1 órával elfogyasztott Salvus víz enyhítheti a kellemetlen tüneteket. 

3. Elhúzódó gyomorhurut esetén a Salvus víz segítségünkre válhat ivókúraként alkalmazva.

4. Hasonlóképpen ivókúraként alkalmazva, hasznunkra válhat csalánkiütés kezelésében is.

Salvus víz

Salvus-ivókúra

Amennyiben gyomorégéssel, túlzott savtermelés okoszta panaszok - gyomorfekély, gyomorhurut - kellemetlen tüneteivel küzd, úgy a Salvus gyógyvíz fogyasztása hatékony segítséget nyújthat. 

A Salvus kúraszerű alkalmazása továbbá hasznos lehet az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, cukorbetegség esetén a vércukorszint csökkentésében. 

A Salvus vízkúraszerű fogyasztásának ajánlott időtartama 4-6 hét. Naponta 3 deciliterrel ihatunk belőle, étkezések előtt 1-1 dl mennyiségben szétosztva. Nem javasolt a Salvus gyógyvíz hosszútávú, ivóvízként való fogyasztása.

Salvus belélegzőkúra

A gyógyvíz belélegezve jó szolgálatot tehet a légutak hurutos megbetegedéseinek kezelésében, a nyákoldásban, a köhögés csillapításában, rekedtség esetén a hangszálak regenerálásában. Belélegző kúraként alkalmazva a Salvus vizet ventillációs párologtatóval, ultrahangos porlasztókészülékkel (pl. BONECO), vagy szaunavízként alkalmazzuk. Ez a megoldás hasznos lehet az Asthma bronchiale, a Croup-szindróma és a dohányzás okozta panaszok, az allergiás betegségek - pl. szénanátha - kiegészítő kezelésében is.

A Salvus vizet megelőzés céljából is lehet fogyasztani, illetve inhalálásra, párásításra alkalmazni -  különösen a városban lakók vagy a poros környezetben dolgozók számára ajánlott a megelőzés céljából való alkalmazás.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!