A nyírfacukor (lásd még: xilit, xylitol) egy alacsony glikémiás index-szel és alacsony kalóriatartalommal rendelkező, természetes, növényi alapú cukorpótló. A cukoralkoholok közé tartozó nyírfacukor nevét onnan kapta, hogy elsőként a nyírfa kérgéből izolálták. A nyírfacukor íze hasonló a hagyományos cukoréhoz, a nyelvén enyhén hűvös érzetet kelt. A kristálycukorral azonos módon adagolandó.
Glikémiás indexe (GI) alacsony, nem emeli meg a vércukorszintet, fogyasztását ezért - természetesen mértékkel - cukorbetegeknek is ajánlják. Kalóriatartalma szintén alacsonyabb a hagyományos kristálycukorénál.
A nyírfacukorral helyettesíthetjük a kristálycukrot, főzéshez és sütéshez egyaránt alkalmazható. Ízét magas hő hatására sem veszíti el.
Fontos tudnivaló a nyírfacukor használata előtt: nem alkalmazhatjuk karamellizáláshoz vagy élesztős, kelt tészták készítéséhez, Nagy mennyiségben fogyasztva pedig a nyírfacukor hasmenést okozhat.
Sokoldalú felhasználhatósága miatt a nyírfacukor igen népszerű a fogyókúrázók körében is. Felhasználhatjuk többek között sütemények és pudingok édesítéséhez, hideg italok, kávé és tea ízesítéséhez, szörpök és lekvárok elkészítéséhez. Kiváló alternatívát jelenthet azok számára, akik szeretnének ügyelni napi cukorbevitelükre.
Amennyiben szeretnél többet megtudni a nyírfacukorról, keresd fel nyírfacukor tematikájú blogoldalunkat, melyet a www.nyirfacukor.net oldalon érhetsz el!
Hadd ajánljuk továbbá figyelmedbe webáruházunkat is, melynek kínálatában nyírfacukor, valamint egyéb cukorpótlók és édesítőszerek széles kínálatát megtalálod!
Kis méretű tabletta, színezékmentes, nyeléskönnyítő bevonattal, mely elfedi a B6-vitamin keserű ízét
A készítmény kifejezetten szerves kötésű magnéziumot tartalmaz (magnézium-citrát formában), mely jó hasznosulással rendelkezik.