Mire jó a kreatin?

Miért van szüksége szervezetünknek kreatinra?

A kreatin egy magas nitrogéntartalommal rendelkező aminosav, mely fontos szerepet játszik a fizikai aktivitásban: részt vesz az izmok összehúzódásában és azok mozgás közbeni energiával való ellátásában. Természetes formában megtalálható szervezetünkben; a testünkben található kreatin 95%-át izomsejtjeink tárolják.

A kreatin különösen hatékony segítségül szolgálhat a testépítők, súlyemelők, sprinterek és más olyan sportolók számára, akiknek nagy mennyiségű rövid távú, nagy intenzitású fizikai aktivitást kell végrehajtaniuk. A kreatin fogyasztása segíthet az izomtömeg növelésében és az edzés alatti teljesítmény fokozásában

Mire jó a kreatin?

Kreatin étrend-kiegészítők

A kreatin étrend-kiegészítőkkel járó kockázatok általában alacsonyak, azonban, mint bármely kiegészítő vagy gyógyszer esetében, mindig fontos egyeztetni kezelőorvosunkkal a kreatin - és bármilyen egyéb - étrend-kiegészítő megkezdése előtt. A figyelmeztetés hatványozottan fontos, ha 1) valamilyen alapbetegséged van vagy 2) gyógyszert szedsz, a kreatin szervezetünkre való hatása ugyanis befolyásolhatja egyes gyógyszerek hasznosulását. Az esetlegesen felmerülő negatív jellegű kölcsönhatások elkerülésének érdekében ezért orvosi konzultáció ajánlott!

Számos különféle kreatin étrend-kiegészítő létezik, ezek közül bemutatunk néhányat.

1. Kreatin monohidrát por: Ez a leggyakoribb és legolcsóbb kreatin kiegészítő. Por formájában érhető el, amelyet vízzel vagy más folyadékkal lehet bevenni.

2. Kreatin tabletták és kapszulák:Ezek a kreatin kiegészítők tablettákban/kapszulákban vannak formázva, és egyszerűbbé tehetik a kreatin adagolását azok számára, akik nem szeretik a porokat.

4. Folyékony kreatin: Ritkábba alkalmazott kreatin étrend-kiegészítő.

5. Kreatin etil-észter:Ez egy másik formája a kreatin kiegészítőknek, amely azt állítják, hogy jobban felszívódik a testben, mint a hagyományos kreatin monohidrát. Azonban a hatékonysága vitatott, és általában drágább, mint a kreatin monohidrát.

Felhívás: Fontos megjegyezni, hogy az egyes kreatin típusok hatékonysága és felszívódása eltérő lehet, és az egyéni tolerancia és preferencia szempontjából is fontos lehet a kiválasztásuk. A kreatin kiegészítők hatásossága és biztonsága minden esetben függ az egyéni tényezőktől, ezért a fent már bizonyított okokból ajánlott konzultálni szakorvosával alkalmazásuk előtt. Fontos továbbá megemlíteni, hogy a fenti leírás nem szakszerű, sportolóknak szóló tájékoztató, a kreatinról részletesebb bemutatást találhatsz a kifejezetten sportolóknak szánt étrend-kiegészítőkről szóló platformokon.

 

Egészséges termékek itt
Újdonság

BioCo B6-vitamin 20 mgMEGAPACK 90db

BioCo B6-vitamin 20 mg MEGAPACK 90db

Kis méretű tabletta, színezékmentes, nyeléskönnyítő bevonattal, mely elfedi a B6-vitamin keserű ízét

Ár: 1590 Ft
Megnézem

BioCo Szerves magnézium+ B6 Megapack tabletta 90db

BioCo Szerves magnézium + B6 Megapack tabletta 90db

A készítmény kifejezetten szerves kötésű magnéziumot tartalmaz (magnézium-citrát formában), mely jó hasznosulással rendelkezik.

Ár: 3690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!