A d-mannóz (d-mannose) egészségvédő hatásai

Ismerjük meg a d-mannózt!

A d-mannóz (mannóz, d-mannose) egy cukormolekula, mely számos gyümölcs alkotóelemei között megtalálható - legmagasabb arányban a tőzegáfonya és a vörösáfonya tartalmazza. A d-mannóz igen hatékony segítséget nyújthat a húgyúti fertőzések megelőzésében és kezelésében, különösen hatékony például az E. coli (kólibaktérium) ellen, mely a húgyúti megbetegedések egyik leggyakoribb okozója.

D-mannóz (D-mannose)

Hogyan segít a d-mannóz?

A d-mannóz  molekuláris szerkezetének köszönhetően rátapad a baktériumok felszínén található csillókra, akadályozva ezzel a baktériumok húgyhólyaghoz való tapadását, így azok a vizelettel együtt távoznak szervezetünkből. A d-mannóz ezáltal igen hatékony segítséget nyújthat a húgyutak és húgyhólyag gyulladásainak ésfertőzéseinek kezelésében.

Fontos megjegyezni, hogy önmagában sem a d-mannóz, sem a d-mannózt tartalmazó tőzegáfonya étrend-kiegészítők nem alkalmasak a húgyúti problémák legyőzéséhez és nem helyettesíthetik az orvos által felírt gyógyszert, kezelést - nagyban elősegíthetik azonban a gyógyulási folyamatot.

Cukorbetegek is fogyaszthatják

A d-mannóz nagy előnye továbbá, hogy nem szívódik fel a véráramba, ezáltal cukorbetegek is fogyaszthatják

Szintén pozitív érv a d-mannóz fogyasztása mellett, hogy a hasznos baktériumokat nem pusztítja el, ezáltal nem károsítja a bélflórát.

A d-mannóz legjobb természetes forrásai

A legnagyobb arányban a bogyós gyümölcsök, különösen a tőzeg- és vörösáfonya tartalmazzák, kisebb arányban az őszibarackban is megtalálható, továbbá - a teljesség igénye nélkül - az alma, a narancs és a cseresznye is tartalmaznak d-mannózt. A zöldségfélék közül megtalálható a paradicsomban, a káposztában és a brokkoliban is. Természetes forrásai között magasan a tőzeg- és vörösáfonya vezet legjelentősebb d-mannóz tartalommal.

D-mannóz étrend-kiegészítők

A d-mannózhoz étrend-kiegészítők (tabletták, kapszulák, porok) fogyasztásával is hozzájuthatunk. Webáruházunkban d-mannóz termékek széles kínálatával várunk, látogass el oldalunkra az alábbi linken!

D-mannóz termékek

Egészséges termékek itt
Újdonság

BioCo B6-vitamin 20 mgMEGAPACK 90db

BioCo B6-vitamin 20 mg MEGAPACK 90db

Kis méretű tabletta, színezékmentes, nyeléskönnyítő bevonattal, mely elfedi a B6-vitamin keserű ízét

Ár: 1590 Ft
Megnézem

BioCo Szerves magnézium+ B6 Megapack tabletta 90db

BioCo Szerves magnézium + B6 Megapack tabletta 90db

A készítmény kifejezetten szerves kötésű magnéziumot tartalmaz (magnézium-citrát formában), mely jó hasznosulással rendelkezik.

Ár: 3690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!