Mire jó az aloe vera?

Az orvosi aloé (lat. Aloe Barbadensis Mile) zöld színű, zselés gyógynövény, mely számos egészségvédő hatásával hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. Segítséget nyújthat a sebgyógyulásban, a bélrendszer egészségének védelmében és a bőr hidratálásában. Az orvosi aloé, ismertebb nevén aloe vera számos, egészségre való jótékony tulajdonságának köszönhetően a leggyakrabban felhasznált gyógynövények egyike

Aloe vera

Lehetséges egészségvédő hatások

Aloe vera a bőrápolásban

Az aloe vera gél hidratáló hatása miatt sokrétűen alkalmazható bőrápolásraElső és másodfokú égési sérülések esetében gél, vagy krém formájában a sérült bőrfelületre kenve fájdalomcsillapító hatással bír. A különböző bőrfelületi károsodások, horzsolások, csípések, vágások és egyéb sebek esetében az aloe vera nem csupán tünetenyhítő hatásával nyújthat segítséget, külső alkalmazásával megelőzhetők az esetleges fertőzések is. 

Enyhítheti a bőrirritációkat, megnyugtatja a bőrt, és hozzájárulhat a bőr egészséges ragyogásához. Az aloe vera szintén hatékony természetes anti-aging bőrápoló is, mivel segít megőrizni a bőr feszességét és rugalmasságát.

Aloe vera gyulladáscsökkentő hatásai

Az aloe vera gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt segítséget nyújthat az ízületi gyulladás, a gyomor- és bélrendszeri gyulladások, valamint az egyéb gyulladásos betegségek kezelésében. Az aloe vera segíthet csökkenteni az ödémát és a gyulladást, ami enyhíti a fájdalmat és javítja a mozgékonyságot.

Aloe vera, mint immunerősítő

Az aloe vera antioxidánsokban és egyéb tápanyagokban gazdag, amelyek segíthetnek az immunrendszer erősítésében. Az aloe vera számos fontos vitamin és ásványi anyag forrása, például A-, C-, és E-vitaminok, valamint kalcium, magnézium és réz. Az aloe vera használata javíthatja az immunrendszer működését, amely segít megelőzni a betegségeket és az egészséges életmód fenntartását.

Az aloe vera alkalmazása a mindennapokban

Aloe vera termesztése

Az aloe verát könnyű szaporítani. A növények szaporításához a leggyakoribb módszer az oldalhajtások levágása vagy a tőosztás. Az oldalhajtások megjelenése után, amelyek általában a növény 3-4 évében jelennek meg, a növények egyszerűen elválaszthatóak az anyanövénytől, és külön-külön ültethetők. A tőosztással az anyanövényt a gyökereinél elválasztják, és új növényeket hoznak létre.

Az aloe vera termesztéséhez mindenképpen jó minőségű, jó vízelvezetésű talajra lesz szükségünk. A növény jól tűrik a szárazságot, ez persze nem jelenti azt, hogy megfeledkezhetünk rendszeres öntözéséről (nem szabad túl sok vizet adni neki, mivel az aloe vera növények gyökérzete rothadásnak indulhat, ha túl sok nedvességet kap). 

Aloe vera ital

Az aloe vera ital az aloe vera leveléből származó zselészerű anyagot tartalmazza, amely számos tápanyagot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A különféle márkák kínálatában válogatva figyeljünk oda az aloe vera tartalomra és a termék egyéb összetevőire, valamint az adagolási útmutatóra.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!