Mire jó a máriatövis?

1. Mi is az a máriatövis? Milyen egészségvédő hatásokkal rendelkezik?

A máriatövis egy népszerű gyógynövény, amely hosszú ideje használatos a hagyományos gyógyászatban. A máriatövis magjai kivonat formájában széles körben használatosak különböző egészségügyi problémák kezelésére, különösen a májproblémákra.

A máriatövis májvédő hatása a benne található szilimarin nevű vegyületeknek köszönhető, mely anyagok erős antioxidáns hatással bírnak. Az antioxidánsok segíthetnek megvédeni a májat a szabadgyökök által okozott károsodástól. A máriatövis pozitív hatásai közé tartozik még továbbá gyulladáscsökkentő és a májsejteket regeneráló hatása is. 

A máriatövis kivonat kiegészítő kezelésként különösen hasznos lehet olyan állapotok esetén, mint például a krónikus májgyulladás, a cirrózis, a májzsugorodás és az epehólyag problémák. Hangsúlyozandó, hogy a máriatövis kivonat nem helyettesíti az orvosi kezelést, alkalmazása előtt feltétlen konzultáljunk kezelőorvosunkkal!

Összességében a máriatövis kivonat segítséget nyújthat a máj egészségének támogatásában és a májbetegségek kezelésében. Fontos, hogy csak bizonyítottan megbízható forrásból származó kiegészítőket használjunk, és mindig konzultáljunk az orvosunkkal, mielőtt bármilyen új kezelést kezdenénk.

2. Hogyan védhetjük májunkat a káros hatásoktól?

Májunk egészségének megőrzéséhez, ezáltal a májbetegségek megelőzéséhez és a májterhelés csökkentéséhez számos egyszerű, különös erőfeszítést nem igénylő módon hozzájárulhatunk. Mire figyeljünk oda?

Egészséges életmód:

Az egészséges életmód alapvető szabályainak betartása - rendszeres testmozgás, egészséges étkezés, bőséges folyadékfogyasztás, elegendő alvás - kulcsfontosságú szerepet játszik a máj egészségének megőrzésében.

A májbarát étrend zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonákban, zsírszegény fehérjékben bővölködik és kevés magas zsír- vagy cukortartalmú ételt tartalmaz. Az elegendő folyadékfogyasztás szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni: az átlag felnőtt napi folyadékbeviteli szükséglete átlagosan 2-3 liter között mozog súlytól, fizikai aktivitástól és egyéb tényezőktől függően.

A túlsúly és az elhízás növelheti a májbetegségek kockázatát. A súlycsökkentés és a normál testsúly fenntartása segíthet megőrizni a máj egészségét.

Mérsékelt alkoholfogyasztás:

Az alkoholfogyasztás mérséklése nagyon fontos a máj egészségének megőrzésében és a májbetegségek megelőzésében.  

Védőoltások:

A hepatitisB és a hepatitis A vírusok okozhatnak májbetegségeket - a védőoltások beadatásával hozzájárulhatunk a fertőzések megelőzéséhez. se

Gyógyszerek és kiegészítők:

Kerülni kell a káros gyógyszerek és étrend-kiegészítők használatát, amelyek károsíthatják a májat. Mindig konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt bármilyen új gyógyszert vagy étrend-kiegészítőt használnánk. Kizárólag jó minőségű étrend-kiegészítőket alkalmazzunk!

Rendszeres májvizsgálat:

A májproblémák időben való felismerése és kezelése segíthet megelőzni a súlyos májbetegségeket. Rendszeresen végeztessünk laborvizsgálatot és ultrahangos vizsgálatot orvosunkkal.

Az egészséges életmód alapszabályainak betartásával, a káros szokások elhagyásával és a rendszeres orvosi vizsgálatokkal sokat tehetünk májunk egészségének megőrzéséért.

 

Egészséges termékek itt
Akció

Bioheal Máriatövisforte 70db

Bioheal Máriatövis forte 70db

A máriatövis májvédő hatása régóta ismert. Termékünkben kolinnal valamint gyermekláncfű és szagtalan fokhagyma kivonattal egészítettük ki, melyek hozzájárulnak a máj normál működésének fenntartásához.

Ár: 3995 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb Napi1 Máriatövis Extraktum 60db

Interherb Napi1 Máriatövis Extraktum 60db

A Máriatövis hozzájárul a máj egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkciók fenntartásához. Támogatja az egészséges májműködést, a májszövet, illetve a májsejtek normál regenerációját, hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!